In deze podcast, nummer 12 van de Reuma Reset Podcast, heb ik een gesprek met Rose. Rose is lifestyle- en paardencoach in Apeldoorn. In haar praktijk leidt ze bovendien ook mensen op.

Rose kreeg zelf jaren geleden plotseling reumatische klachten. Eerst in een vinger, die steeds erger werd, waarna knieën, schouders en heupen ook opspeelden.

Van de reumatoloog kreeg zij zware pijnstillers voorgeschreven. Na drie maanden moest zij terugkomen. Helaas waren de klachten niet veranderd, de reumatoloog stelde dan ook voor om te starten met prednisolon. Hier voelde Rose niet zoveel voor en in overleg met haar arts heeft ze besloten om het eerst nog zonder prednisolon te proberen.

Ze besloot een natuurarts te bezoeken, die een test bij haar afnam. Uit die test kwam naar voren dat er veel stress zat in het lijf van Rose. Dit klonk voor Rose op dat moment niet echt bekend. Ze had geen stressvolle baan, ze werkte slechts parttime. Heel lang heeft ze haar stress ontkent, omdat haar hoofd vond dat ze geen stress kon hebben.

Uiteindelijk stelde ze zichzelf de vraag of ze nog wel deed wat ze leuk vond. En eigenlijk wist ze wel dat dit niet zo was. Het werk was veranderd en eigenlijk niet meer leuk. En de enige reden dat ze het nog deed was omdat ze het gewend was en omdat mensen verwachtten van haar dat ze het deed.

Tot Rose besefte dat juist deze instelling haar ziek maakte. Ze besloot, er moet iets veranderen.

Rose leerde dat het heel erg belangrijk is om te leren luisteren naar haar lijf. Het heeft je iets te vertellen. Het gaat nu heel goed met Rose, zonder pijn, ontstekingen en medicatie. De prednisolon heeft ze uiteindelijk nooit gebruikt.

Het heeft ongeveer 2 jaar geduurd om haar klachten te verminderen.

In de podcast vertelt Rose enthousiast over haar pad. Over hoe paarden haar hebben geholpen om haar lichaam te helen.

Ze heeft grote veranderingen gemaakt in haar leven, maar het resultaat is fantastisch.

Luister deze podcast

Bekijk deze aflevering op Youtube

About the author 

Sander | Reuma Reset Methode

In 2007 na lang zoeken naar een oorzaak van vele klachten, gediagnostiseerd met Reumatoïde Artritis. In 2014 ondanks alle medicatie de verwachting om binnen een jaar in een rolstoel te belanden. Nu, 2020, al 5 jaar vrij van klachten en medicatie. Recreatief crossfit-atleet (wel fanatiek!), hardloper, vader van drie en inspirator van mensen met een reumatische aandoening. Reuma is heel vaak omkeerbaar. Om dat bereikbaar te maken, bedacht ik de Reuma Reset Methode.
Wil je me ontmoeten? Grote kans dat je me aantreft op het strand bij Dishoek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>