Deze week een gesprek met Joris Waayer, hypnose-therapeut. Joris vertelt over de kracht van hypnose bij reuma en pijn. Om nieuwe gewoontes te verkennen en in te slijten in je leven.

Als kind weet je heel goed wat je wilt, wat goed is voor je. In je kindertijd word er steeds meer van je verwacht. Je wordt meer en meer gekneed en gestuurd. En hierdoor krijgt ieder mens beperkende overtuigingen mee. Zoals bijvoorbeeld onzekerheid, of de overtuiging dat je niet goed genoeg bent.

In hypnose breng je mensen naar een staat van ontvankelijkheid waarin je die beperkende (onbewuste) overtuigingen kan herprogrammeren in het onbewuste brein. Daardoor wordt het makkelijker om nieuw gedrag dat beter past toe te passen.

Die ontvankelijke staat heb je ook als je bij een arts komt. De arts is expert en WEET wat je mankeert. Doordat je heel ontvankelijk bent, sta je nauwelijks nog open voor een andere uitleg.

Ik kreeg zelf in 2007 de ‘hypnose’: ‘Je hebt reuma, je kan er zelf niets aan doen, leer er maar mee leven’. Door deze hypnose, leefde ik alleen nog maar de reuma. Dit was enorm schadelijk voor mijn leven tot 2014, toen ik er gelukkig achter kwam dat ik wel degelijk zelf mogelijkheden had.

Ik ging leven naar mijn beperkingen, waardoor mijn levenskwaliteit alleen maar verder afnam.

Als de arts mij in 2007 had verteld dat er mogelijkheden waren door met mijn leefstijl aan de slag te gaan, dan had mijn leven er heel anders uit gezien.

We hebben het uitgebreid over de heersende overtuiging dat de oorzaak van reuma onbekend is. En dat er niets aan te doen is. Want als je diep van binnen gelooft dat je ergens niets mee kan, dan krijg je gelijk. Maar als je gelooft dat je ergens WEL invloed op kan hebben, dan krijg je ook gelijk.

Als je open staat voor mogelijkheden, dan zie je ze. Als je niet open staat voor mogelijkheden, dan loop je er zo aan voorbij.

Joris geeft een groot aantal voorbeelden, waarmee je direct zelf thuis aan de slag kan. Met woorden en gedachten kan je jouw onderbewuste gaan beïnvloeden en je leven sturing geven.

Hypnose werkt alleen als iemand daadwerkelijk wil en vertrouwen heeft en kan op verschillende niveau’s worden toegepast.

Belangrijkste om iets te veranderen aan je situatie? De keuze maken dat er iets moet veranderen, dat je er vanaf nu iets aan gaat doen. Dat je gewoontes gaat veranderen. Uit het stramien komen van ik kan het niet. En gaan kijken naar wat kan ik wel.

Deze vraag kan je ieder moment aan jezelf stellen. Wat kan ik nu doen om iets aan mijn huidige situatie te verbeteren? Van daaruit kan je dan steeds nieuwe keuzes maken en nieuwe gewoontes ontwikkelen die passen bij het leven dat je wenst.

Meer over Joris Waayer?
https://www.hypnosepraktijkzeeland.nl/

Luister nu aflevering 4 van de Reuma Reset Podcast:

Bekijk de video van dit interview:

About the author 

Sander | Reuma Reset Methode

In 2007 na lang zoeken naar een oorzaak van vele klachten, gediagnostiseerd met Reumatoïde Artritis. In 2014 ondanks alle medicatie de verwachting om binnen een jaar in een rolstoel te belanden. Nu, 2020, al 5 jaar vrij van klachten en medicatie. Recreatief crossfit-atleet (wel fanatiek!), hardloper, vader van drie en inspirator van mensen met een reumatische aandoening. Reuma is heel vaak omkeerbaar. Om dat bereikbaar te maken, bedacht ik de Reuma Reset Methode.
Wil je me ontmoeten? Grote kans dat je me aantreft op het strand bij Dishoek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>