Reuma Reset Methode
Video/Text

Wie zit er aan het stuur?

Les 12 Module 7

Deze les wil ik je vragen om je het volgende in te beelden:


Je bent de chauffeur van een Touringcar en met jouw bus mag je de mensen uit je leven een rondleiding geven. Je mag ze brengen naar de mooiste plaatsen.


Jij zit dus achter het stuur. En achterin zitten de mensen die invloed hebben op jouw leven. Let op: Het kan zo zijn dat iemand om wat voor reden dan ook fysiek uit je leven is, maar wel nog wel invloed heeft op je leven.


Direct achter je zitten de mensen die het altijd het beste met je voorhebben. En vanuit die zorg vertellen ze je ook altijd wat je wel en niet zou moeten doen. Ze weten altijd precies wat goed is voor jou, ook als je zelf het gevoel hebt dat het weleens anders zou kunnen zijn.


Verder achterin zitten de mensen die je wel heel waardevol zijn, maar die niet per-sƩ invloed willen hebben op jouw leven. Ze laten je veel meer je eigen keuzes maken en ondersteunen je daarin.


Teken nu het bovenaanzicht van een bus en teken de mensen uit jouw leven in (haha, ik ben inderdaad geen tekenaar šŸ˜‚ ):

Stel je nu voor dat je met je bus gaat rijden. Je hebt een hele mooie reis uitgestippeld. Je bent van plan om de mensen uit jouw leven al het moois te laten zien. Je zet een lekker muziekje aan en gaat op weg.


Maar daarvoor moet je wel langs smalle berg-weggetjes, best gevaarlijk! De mensen achter je laten van zich horen. Wat zeggen ze? Wie zijn het?


Je hebt je eigen muziek aangezet. Heerlijk! Maar natuurlijk zijn er mensen die zelf een leuke playlist voor je hebben, die je echt aan moƩt zetten.


En hoewel de reis mooi is, zijn er ook mensen bij die nĆ³g mooiere plaatsen weten te vinden. Ze beginnen te roepen achter je, waar je nog meer naartoe zou moeten rijden. Wie zijn dat? En waar sturen ze je naartoe?


En de belangrijkste vraag; Wat doe je met al de adviezen die je krijgt, tijdens jouw uitgestippelde reis? Pas je het reisplan aan? Ben jij de chauffeur en bepaal jij de reis?


Wie heeft de meeste invloed op je reisplan?

Wie zitten achterin en laten zich rustig door je meevoeren?

Welke mensen zitten naast elkaar?


En hoe is dat in de rest van je leven?

Wie heeft dan het stuur van jouw leven in handen?

Wat vind je daarvan?

Hoe zou je daar zelf invloed op kunnen hebben, als je dat wilt?

  • Wauw weer ontzettend duidelijk geworden hoe ik erin sta betreft mijn dierbaren…Niet altijd even makkelijk om tot bepaalde conclusies te komen. Maar daarvoor ga ik deze challenge aan!

  • Mijn ouders zitten vooraan, zij willen altijd graag bepalen voor mij wat ik moet doen en hoe ik het moet doen. Sinds ik op mijzelf woon kan ik wat zij vinden en zeggen beter naast mij neerleggen. Al vind ik sommige gewoontes wel lastig om los te laten.

    Mijn schoonmoeder zit in het midden. Die wil mij wel mijn eigen keuzes laten maken maar soms probeert ze bepaalde dingen erdoor te drukken. Ik kan dit tegen haar zeggen en duidelijk maken als ik het echt niet wil of anders zie.

    Mijn vrienden, partner en zusje zit achterin. Deze relaties zijn meer als gelijke, we wisselen advies uit en doen daarmee wat we willen. We luisteren naar elkaar, maar we laten elkaar ook in waarde.

  • Pen
    >