Reuma Reset Methode
Video/Text

Wat geeft jou het gevoel dat je leeft?

Les 21 Module 16

Er is een groot verschil tussen leven en overleven.

In de huidige praktijk blijkt echter dat heel veel mensen vooral aan het overleven zijn. In het bijzonder mensen met een chronische ziekte zoals reuma.

Doordat je in overleven staat, verlies je het contact met het echte leven.

Als je overleeft, heb je veel stresshormonen door je lijf gaan, die er voor zorgen dat je voornamelijk 'in je hoofd leeft'.

Het gevoel van leven kan je op veel verschillende manieren ervaren. Zelf voel ik bijvoorbeeld echt dat ik leef als ik met hoge golven een duik in zee neem. Maar ook in een speedboot of bijvoorbeeld als ik bij storm lekker op de wind ga staan. Of als ik met blote voeten door het gras loop dat nog vochtig is van de ochtenddauw. Andere voorbeelden zijn voor mij muziek luisteren (liefst live, maar in ieder geval hard!), crossfit, koude douche, op een mountainbike down-hill reiden, winterduik in zee en een dagje sauna.

Dit zijn voor mij manieren om, als ik weer eens in mijn hoofd zit, snel weer terug in mijn lichaam te komen. En echt te voelen dat ik leef.

En als je goed terug in je lichaam zakt, is het een stuk makkelijker om te voelen wat je lichaam echt nodig heeft. Waardoor je daar veel beter rekening mee kan houden, bij de keuzes die je moet maken.

Waardoor krijg jij het gevoel dat je leeft?

De opdracht van vandaag is om eens minimaal 5 dingen op te schrijven die jou het gevoel geven dat je leeft. Dingen die jou helpen om terug in je lijf te komen en te voelen wat je echt nodig hebt. Om uit de dagelijkse sleur en moetjes te breken en echt te gaan leven.

Zorg ervoor dat je op je lijstje dingen hebt staan die je gemakkelijk (dagelijks) kan uitvoeren en dingen die wat lastiger zijn, maar waarvan je wel direct een mega-energieboost krijgt.

En de laatste stap: Ga ze doen! Plan ze eventueel in je agenda, maar maak er in ieder geval een gewoonte van om ook dit soort dingen in te plannen, om het contact met je lichaam en het leven blijvend te ervaren.

Zet jouw lijstje in de reacties hieronder:

Pen
>