Reuma Reset Methode
Video/Text

Mueslirepen

Les 47 Hoofdstuk 6 Module 33

Heerlijk als tussendoortje deze muesli-repen. Ze vullen bovendien goed en zijn snel gemaakt.


Dit heb je nodig

  • 130 g havervlokken
  • 60 g gemengde, ongebrande, ongezouten noten en zaden (ongebrande notenmix van de Lidl / Jumbo zonder pinda's en een zaden en pittenmix, bijvoorbeeld van een toko)
  • 75 g ontpitte medjoul dadels
  • 1 el kaneel
  • 50 g honing
  • 2 el water
  • 2 el kokosolie


Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de haver, noten, zaden, dadels, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine en hak tot een grove substantie.
  • Verwarm de honing in een pannetje tot deze heel vloeibaar is doe dan de olie en het water erbij.
  • Roer door en voeg je havermengsel toe. Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel je mueslimassa erin.
  • Smeer goed uit, zodat het overal even dik is. Ga voor ongeveer een centimeter dikte. Is jouw schaal groter en wordt je plak dunner? Dan vul je gewoon maar bijvoorbeeld 2/3 van het blik, de massa blijft keurig op z’n plek zul je zien.
  • Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is, maar niet donkerbruin. Het mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt vanzelf hard tijdens het afkoelen.
  • Haal uit de oven en maak inkepingen met een spatel waar je de plak straks wilt breken.
  • Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.
  • Bewaar de repen op een donkere plaats in een afgesloten doosje, niet te lang bewaren.
Pen
>