Reuma Reset Methode
Video/Text

Jouw grootste uitdaging

Les 2 Module 2

In jouw persoonlijk Reuma Reset Plan ga je afspraken met jezelf over voeding, beweging en ontspanning.

In de volgende les vertel ik je wat meer over gezonde voeding, gezond bewegen en voldoende ontspanning (en hoe je dat kan doen).


De vraag die bij deze les hoort: Wat is jouw grootste uitdaging als je moet kiezen uit Voeding, beweging en ontspanning? Welke van deze drie gaat je de meeste moeite kosten om je gedrag aan te passen, zodat je jouw lichaam meer geeft van wat het nodig heeft?


Vertel het ook in de reacties onder deze les.

 • Voeding. Ik vind het lastig om gezond eten op smaak te krijgen en hou totaal niet van lang in de keuken staan..heb helaas niet heel veel feeling voor koken.

 • 1e Beweging: ben gewend veel te zitten. De modus om elke 15 minuten op te staan en wat bewegen dat is (nog) geen automatisme.
  2e Ontspanning: hobby’s die ik gewend was te doen, gaat nu niet; of anders doen en/of nieuwe hobby’s vinden.
  3e Voeding: afgelopen 4 jaar al veel ondernomen mbt aanpassing voeding (glutenvrij, suikervrij, nachtschadenvrij, zuivelvrij), maar is laatste maanden door samenwonen flink versloft.

 • Het probleem met de voeding is dat ik een lekkere eter ben en een slechte eter ben in wat gezond is.

  • Ook gezond eten is gelukkig wel lekker te maken. Met kruiden en specerijen kan je hele smakelijke maaltijden bereiden. In de online omgeving heb ik een aantal bronnen toegevoegd voor recepten. En ook een aantal van mijn favoriete recepten.

 • Pen
  >