Reuma Reset Methode
Video/Text

Hoe zit jij in de challenge?

Les 13 Module 8

Vandaag zijn we alweer een week onderweg! Hoe gaat het met je?


Dag 7, een mooi moment om terug te blikken, te leren en vooruit te kijken. Daarom een moment van reflectie.


Neem daarom vandaag 20 minuten de tijd om antwoorden te schrijven op de volgende vragen:

 • Hoe zit je in de challenge?
 • Hoe gaat het met de afspraken die je met jezelf maakte in je Reuma Reset Plan?
 • Welke inzichten heb je al gehaald uit de Reuma Reset Challenge?
 • Wat is je grootste uitdaging op dit moment?
 • Wat zou je anders willen doen?
 • Hoe zou je dat kunnen veranderen?


Deel je jouw belangrijkste inzicht van vandaag weer in de reacties hieronder?

 • Ik sta heel positief in de challenge. Maar weet dat ik meer daad bij het woord moet voegen. Met name om er meer tijd in mijn hoofd vrij voor te maken. Ik beweeg wel bewust meer, let de laatste tijd weer beter op mijn voeding (hoewel al heel veel doe) en probeer te ontspannen (de grootste uitdaging om bewust te doen). Ik moet het gewoon DOEN. En voornemen; elke ochtend mee starten. ben benieuwd morgenochtend šŸ™‚

 • Ik ervaar al meer energie door andere voeding en dat voelt heel fijn, ook in mijn lijf.
  Qua beweging doe ik veel, maar bewuste beweging te weinig.
  Ik ben de hele dag bezig met dingen die in mijn hoofd zitten en “moeten” gebeuren, maar daardoor vergeet ik de fijne wandeling met mijn gezin bijvoorbeeld.
  Hierin wil ik beter mijn grenzen gaan bewaken door bewuste beweging en ontspanning beter in te plannen in mijn dagritme.
  Verder ben ik tot inzicht gekomen dat ik liefde zoek in de bevestiging van anderen, maar ik wil van mezelf leren houden.

 • Ik zit lekker in de challenge! Ik voel me na deze week al energieker en ben erg blij met de inzichten die ik tot nu toe uit de challenge heb gehaald! Ervaar ruimte in mijn gewrichten en voel me heel goed bij de natuurlijke voeding en de beweging. Ik ben erg benieuwd naar de les ontspanning, want ik denk dat dit voor mij de grootste uitdaging is!

  • Wat fijn dat je jezelf al energieker voelt! En de inzichten, zo lekker om daar dan weer verder mee aan de slag te gaan. Nu lekker gaan ontspannen en genieten van wat de dag je brengt šŸ™‚

 • Vind deze challenge heel interessant en waardevol! Mis voor mijn gevoel een doel of visie voor de toekomst, vooral op het vlak van persoonlijke ontwikkeling/carriĆØre. Daardoor vervliegt de tijd met plannen van anderen en dobber ik maar een beetje mee.

  Wil graag voor anderen zorgen en schuif mezelf daarbij naar de achtergrond. Ik wil daarom beter voor mezelf zorgen en mezelf ontwikkelen graag meer op de voorgrond plaatsen, in plaats van de tijd accepteren die overblijft.

  • Meedobberen is op zich niet erg voor een tijdje. Als je die tijd kan gebruiken om je eigen plan te maken en uiteindelijk te gaan leven.
   Je kan het beste voor anderen zorgen, als je jezelf ook top voelt! Dat kan dan weer niet als je jezelf altijd naar de achtergrond plaatst. Gelukkig ben je daarmee bezig. Je vindt je weg wel!

 • De inzichten die ik heb gekregen zijn dat ik niet wist dat je lijf zo erg kon reageren op veranderingen van voedsel. Ik ben benieuwd hoe dit zich ontwikkeld.

  Ook weet ik nu dat als ik een terugval heb naar de oude gewoontes terugval die mijn ouders mij geleerd hebben maar niet perse goed zijn voor mij en mijn situatie. Dat was erg interessant.

  • Voeding… Ja, doet heel veel! En je kan alleen maar ervaren wat allemaal. Heel weinig mensen weten nog hoe hun leven zou voelen als ze bewust gezond zouden eten / drinken / leven. En nemen genoegen met misschien maar 20, 30 of 50% van de energie die mogelijk is. Met voeding heb je daar onder andere veel invloed op. Ga zo door!

 • Pen
  >