Reuma Reset Methode
Video/Text

Hoe gaat het nu met je?

Les 27 Module 22

We zijn nu 3 weken samen onderweg in de Reuma Reset Challenge. Al drie weken help ik je dagelijks met opdrachten om te focussen op vitaliteit en gezondheid. Ik daag je uit om bewust te worden van patronen die er in je leven zijn ingesleten, die je op dit moment niet verder helpen. Of zelfs ziek maken.


Ik lees in de reacties heel veel inzichten terug, die ook veel op elkaar lijken.

- Niet goed voor mezelf zorgen
- Mezelf op de laatste plaats zetten
- Pleasen van anderen
- Angst om zelf richting te kiezen
- Geen idee wat me nog voldoening geeft op dit moment

Vandaag wil ik je vragen om eens te ervaren hoe het nu, op dit moment met je gaat. Hoe voel je je? Wat zou beter kunnen? Hoe zou je dat kunnen bereiken?

En, wat kan ik daarin betekenen. Heb je meer kennis nodig? Of heb je misschien moeite om alle kennis de je inmiddels hebt echt toe te passen?

En, wat maakt dan dat je het moeilijk vindt om het toe te passen?
of,
Hoe kan je ervoor zorgen dat je het wel gaat toepassen?

 • ik voelde mij op de goede weg. deed meer aan ontspanning, bewustheid en bewegen op de hometrainer. Veel goede levensmiddelen gekocht en heel strikt geen suiker, rood vlees, tarwe en zuivel.
  Ik ben momenteel (sinds iets meer dan een week) wel weer aan het wankelen gebracht door externe factoren; onze dochter die het heel moeilijk met zichzelf heeft en 300 % aandacht nodig heeft en ook enorme zorgen geeft. Dan zet je jezelf weer op de 2e plaats. Terwijl ik dat eigenlijk niet wil, maar de plicht roept om haar te helpen. Hoe krijg ik dit gecombineerd met zorg voor mijzelf? je gaat tobben, tijd in haar stoppen, werk stapelt zich op en je laat je overspoelen. Het zuigt energie.

 • Ik voel me de ene dag beter dan de andere, omdat mijn lijf volgens mij nog deels moet wennen aan de vele veranderingen en omdat mijn B12 en vitamine D helaas toch weer aan de lage kant zijn.
  Ik moet nu weer aan de injecties, eerst om de twee weken en dan kijken voor een onderhoudsdosis.
  Maar ik leg me erbij neer dat ik dit nodig heb, omdat ik de B12 gewoon niet vasthoud.
  Als ik ‘s ochtends wakker wordt merk ik meteen dat ik niet zo stijf ben dan voorheen en op de dagen dat het goed gaat ben ik echt energieker en dat voelt heel fijn.
  Ook bij mij is de ontspanning een struikelblok en ik hoop dit de komende weken echt meer toe te passen.
  Gelukkig bijna vakantie 😉
  Het helpt al enorm dat mijn man meedoet, dat geeft toch dat extra beetje steun.

 • Het gaat echt een stuk beter dan 3 weken geleden.😊
  Ik voel me fitter en energieker.
  Mensen zien het ook aan mij..
  Ik straal meer rust en blijheid uit. De nachten zijn algemeen ook stukken beter.
  Ik loop wat soepeler. De pijn in mijn kapotte gewricht in mijn voet, doet echt wel zeer. Maar ondanks dat voel ik echt fitter. 😀

  Wel moet ik zorgen voor wat meer ontspanning en rust momentjes.
  Merk soms aan mezelf, dat ik daar wel wat liever in mag zijn.😉

  Maar algemeen ben ik dik tevreden en blij dat ik deze challenge ben aangegaan, samen met jullie!

  • Ha Esther, ik vind het zo mooi om van jou je vooruitgang te lezen. Fitter en energieker. En meer nachtrust. Zo fijn allemaal.

   De pijn aan de kapotte gewrichten is wel heel vervelend. Je zou eens kunnen kijken of je daar met een gespecialiseerde beweeg- of oefentherapeut nog wat kan winnen.

   Vaak als je ‘soms’ merkt dat je ergens wel wat liever in mag zijn, betekent dit dat je eigenlijk structureel wel wat liever mag zijn voor jezelf. Ontspanning en rust zijn zoveel waard!

   Topsporters kennen het belang van rust en ontspanning als geen ander. Dat zijn namelijk de momenten waarop de spieren herstellen en groeien voor een volgende prestatie. Bovendien helpt het enorm in helderheid en focus.

 • Ik voel me energieker en helder in gedachten, in mijn heup is de reumapijn zo goed als verdwenen. Wel heb ik vooral de laatste 3 dagen veel last van mijn polsen en enkels. Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat ik op de 11e dag van de challenge te horen kreeg dat mijn leverwaarden nog niet in orde zijn. Ik heb me een week lang zorgen gemaakt hierover. Ik probeerde flow van de eerste 10 dagen weer terug te krijgen en dat lukt de laatste paar dagen aardig. woensdag moet ik weer bloed prikken en donderdag krijg ik de uitslag. Ik denk zelf dat door dit alles mijn stressysteem geactiveerd is en ik daardoor meer last ervaar. Ik voel me super goed bij de voeding, géén suiker, géén zuivel, géén gluten/granen en géén rood vlees. De ontspanning is nog steeds de grootste uitdaging, vooral de dagen dat ik werk, eten koken, opruimen, huishouden, de jongens, bep. verplichtingen, mijn beweging en dan nog ontspannen….
  Wil graag meer rustmomentjes inbouwen op een dag, maar vind dit nog moeilijk. Heb door de challenge wel een helder beeld gekregen van mezelf, hoe ik in het leven sta, wat ik belangrijk vind en wie ik belangrijk vind in mijn leven. Weet dat ik er alles voor over heb om vitaal te leven met minimale zorgen en klachten en het liefst met zo weinig mogelijk medicatie!

  • Hoi Monique, wat moet jij veel op de dagen dat je werkt! Misschien is op die dagen ontspanning wel belangrijker dan beweging 😉
   En zijn er wellicht dingen die je op die dagen niet per se (zelf) hoeft te doen? Misschien kan eten koken gemakkelijker of kan je partner daar iets in betekenen? Opruimen en huishouden blijven vaak ook wel wachten, als je het niet direct doet 😉

   Als ik zo lees wat je allemaal doet, voel ik gewoon de gejaagdheid al bij me binnenkomen. Ik daag je uit om op zoek te gaan naar mogelijkheden om jezelf wat te ontlasten hierin en te zoeken naar de dingen die echt (door jou) gedaan moeten worden.

 • Pen
  >