Granola (Cruesli)
Les 39 Hoofdstuk 2 Module 33
Ingrediënten (voor 1kg Cruesli):
Geïnspireerd op Rens Kroes.
250 gram havermout
150 gram rauwe gemengde noten
150 gram zaden / pitten-mix (bijv. zonnebloempitten, sesamzaad, chia-zaad, pompoenpitten)
150 gram honing
snuf zeezout (naar smaak)
120 gram kokosolie
evt. gedroogd fruit
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Smelt de kokosolie met twee eetlepels water in een pannetje en meng hier de honing en zeezout door
- Meng in een schaal de havermout, noten en zaden
- Roer de kokosolie-honing erdoor
- Verdeel de mix over een bakplaat
- Zet de bakplaat 40 minuten in de oven
- Belangrijk: Roer iedere 10 minuten alles goed om
- Zet de oven uit en zet de deur een stukje open
- Laat de cruesli zo helemaal afkoelen
- Meng er nu eventueel het gedroogde fruit door
- Bewaar de cruesli in een goed afgesloten pot
Hoe te gebruiken?
Heerlijk met bijvoorbeeld vers fruit, zoals banaan, aardbeien, peer, perzik, nectarine. Maar ook met kokosyoghurt een heerlijk ontbijt!
Ik heb hem gemaakt en hij is inderdaad heerlijk 😁
Ja!! Hier is hij ook favoriet voor het hele gezin. En niet moeilijk, je moet alleen niet een half uurtje weglopen van de oven *ja, meegemaakt*