Reuma Reset Methode
Video/Text

En verder…

Les 36 Module 31


De afgelopen 30 dagen heb je door de verschillende opdrachten en de constante focus vermoedelijk veel nieuwe inzichten gekregen. Over zowel de reuma, als over jezelf. Jezelf in relatie tot de reumatische klachten waar je last van hebt.


En het belangrijkste denk ik, wat je zou kunnen doen en laten om op een prettiger manier te leven. Waarbij klachten een minder grote rol hebben en je meer energie hebt voor de belangrijke dingen.


Reuma ontstaan niet door één ding. Het gaat dus ook niet weg door één ding anders aan te pakken. De klachten ontstaan door een mix van wat er in je leven gebeurt, hoe je daarop reageert, hoe je omgaat met emoties, verlies en spanning. En natuurlijk ook wat je eet, drinkt en hoeveel ontspanning je jezelf geeft.


De challenge is voorbij. Je hebt 30 dagen gefocust op gezondheid, op mogelijkheden. In plaats van op je klachten en de onmogelijkheden die daaruit voortkomen. Vooruit kijken en focus op mogelijkheden, geeft ruimte. Letterlijk! Daarom vandaag de volgende opdracht.

De opdracht van vandaag is:

 • Lees de brief aan aan je reuma) van dag 11, 12 en 13 nog eens door.
 • Ga nog eens het gesprek aan met je lichaam:
 • Schrijf nu een antwoord op deze brief. Focus daarin op de nieuwe mogelijkheden die je ziet om met je klachten om te gaan. Wat ga je doen, wat doe je niet meer en hoe ga je om met de signalen die je lichaam je geeft. Je lichaam is meer dan een transportmiddel voor je hoofd. Het heeft je van alles te bieden. Schrijf in je brief hoe je optimaal voor je lichaam gaat zorgen.


Heel veel succes bij het doen van deze opdracht. En in de reacties onder deze les, lees ik graag je inzichten.

 • Wat ik geleerd heb is dat ik terugval in mijn oude gewoontes en denkpatronen als het mentaal niet goed gaat.

  Ik heb dit jaar een emotioneel zwaar jaar gehad en merk dat ik, in plaats van er bij stil te staan en goed voor mijzelf te zorgen, door duw en mij ga focussen op de dingen die allemaal zouden moeten en ik zou moeten kunnen.

  Ik ga ruimte maken voor mijzelf om te ontspannen. Zo heb ik afgelopen zondag voor het eerst in de ochtend Zumba op de sportschool gedaan. Dat beviel zo goed dat ik mij na de les weer voor de volgende zondag heb ingeschreven.

  Zo sport ik nu 2 keer in de week. Dat zou ik normaal ook gedaan hebben toen ik nog Body Balance deed, daar moet ik nu nog even mee wachten vanwege de polsen. Maar de fysiotherapeut is positief en zegt dat ik dat uiteindelijk weer kan gaan doen.

  Dagelijks bewegen is nog moeilijk, ik had gekozen voor wandelen. Ik denk nu dat dit geen goede keuze is omdat ik dit vaak opzij schuif. Dus ik ben opzoek naar een andere optie. Nu heeft de meditatie app die ik gebruik een nieuwe feature met trainers die korte oefeningen geven van 20 minuten. Dat is dus erg interessant en ga daar zo mee aan de slag.

  Ik wil ook meer gaan lezen en lekker op mijn balkon zitten om te genieten van mijn planten en de omgeving. Ik maak hier nooit tijd voor, dus dat wordt tijd dat dit verandert!

  Ik ben super blij en dankbaar dat ik deze challenge heb kunnen doen en dat ik jullie mooie, lieve en sterke mensen heb mogen leren kennen!

  Veel nieuwe inzichten gekregen, zo zie je maar dat je nooit bent uitgeleerd.

 • Pen
  >