Reuma Reset Methode
Video/Text

Een wandeling door je leven

Les 25 Module 20

Gisteren zette je jouw leven op een tijdlijn. Daarbij heb je alle belangrijke gebeurtenissen gemarkeerd, die van betekenis zijn voor je leven. Positief en negatief.


Vandaag is de opdracht om een wandeling te gaan maken door je leven. 


Kijk daarvoor nog eens je tijdlijn door. Je hoeft hem niet uit je hoofd te kennen. Als je hem nog een keer doorkijkt, blijven de gebeurtenissen die voor nu van belang zijn hangen in je korte termijn geheugen.


Als je dat hebt gedaan, wil ik je vragen naar buiten te gaan en rustig te gaan wandelen. Bedenk niet van te voren wat voor rondje je gaat lopen. Laat het gebeuren.


Ga nu lekker aan de wandel, wees je bewust van je omgeving door geluiden, geuren en gevoelens waar te nemen. En blijf daarnaast ook met je gedachten bij je tijdlijn. Zodra je de deur uit stapt, begin je met wandelen bij de start van je tijdlijn, je geboorte.


Steeds als je nu op een kruispunt of splitsing komt tijdens je wandeling, sta je even stil bij je tijdlijn. Waar zit je op je tijdlijn. Hoe voelt het op dit punt. Welke keuzes heb je gemaakt en hoe speelt dit nu nog een rol in je leven? En hoe vervolg je nu je wandeling. Je bepaalt je richting op basis van je gevoel.


Maak op deze manier een wandeling door je leven en ervaar wat het met je doet. Welke emoties voorbij komen, hoe gemakkelijk of lastig je het vindt om richting te kiezen. 


En als je tijdlijn te lang is om in een keer helemaal te wandelen, dan kan je het natuurlijk over meerdere dagen / wandelingen verdelen.


Laat je in de reacties weten hoe je dit hebt ervaren en welke inzichten je eruit hebt gehaald?

 • Ik vond de wandeling gebaseerd op mijn tijdlijn zeer waardevol en emotioneel en ook heel fijn! Ik besef dat ik prachtige dingen meegemaakt heb en deze een speciaal plekje in mijn hart hebben. Ook heb ik minder leuke gebeurtenissen meegemaakt in mijn leven, deze raken me nog, maar ik vind wel dat ik er sterker van ben geworden. Ik waardeer wat ik heb en heb ook oog voor de kleine dingen die me gelukkig maken! Mijn grootste zorg is toch wel mijn gezondheid en ik hoop zo erg dat deze beter gaat worden!

  • Je bent op de goede weg Monique. Inmiddels weet je dat je op een heel groot deel van je gezondheid zelf invloed hebt. Blijf dat consequent doen en het kan niet anders dan dat het beetje bij beetje beter met je gaat.

 • Ten eerste bedankt voor deze opdracht Sander, het heeft me veel inzicht gegeven!

  Tijdens de wandeling ben ik begonnen met de tijdlijn en ik ging al snel periodes samen pakken, omdat er veel tegelijk gebeurde.
  Soms kwam ik tot de conclusie dat ik dingen over had geslagen waarvan ik dacht dat ze belangrijk waren, maar misschien toch niet? Of wilde ik er niet bij stilstaan?
  Uiteindelijk kon ik het laatste deel van mijn tijdlijn geheel overslaan, omdat ik een belangrijk inzicht kreeg.
  Mijn leven was geen leven maar overleven.
  Op jonge leeftijd werd er door mijn moeder al gezegd dat mijn wil buiten de deur stond.
  Om dit te zeggen tegen iemand die hoogsensitief is met een sterke eigen wil was bepalend voor de rest van mijn leven.
  Uiteindelijk na lang vechten en een opmerking van mijn broer ben ik rond mijn 20e gestopt met willen en ben ik gaan leven naar wat anderen wilden.
  En daar ben ik dan, niet wetende wat ik nu eigenlijk zelf wil!

 • Pen
  >