Reuma Reset Methode
Video/Text

Dansend door het leven

Les 33 Module 28

Dansen is fijn! Dansen geeft energie en brengt beweging, in je lijf en in je hoofd.


Als je lekker vrij kan dansen, dan zorgt dat ervoor dat je gelukshormonen aanmaakt, die weer bijdragen aan reductie van stresshormomen in je lichaam. Mega gezond dus.


De opdracht van vandaag is om je favoriete muziek aan te zetten, en te gaan mee-bewegen op een manier die goed voelt. Alleen, met je partner, vriend(in), kids. Laat je bewegingen lekker meevoeren op de muziek. En ervaar de sensatie in je lichaam. Zowel tijdens het dansen, als daarna.


En weet je? Het werkt voor mij zelfs al, als ik me inbeeld dat ik dans op mijn favoriete muziek. Ik krijg dan een glimlach op mijn gezicht en een gelukzalig gevoel dat door mijn lijf trekt.


Nog een laatste tip: De lekkerste start van de dag vind ik 's morgens de brooddozen en het ontbijt verzorgen, met een lekker muziekje aan. En dan meezingen en dansen! De energie die dan loskomt, kan ik vaak een hele dag lekker op doorgaan.


Reflectievraag: Welke rol hebben muziek, dansen en zingen in jouw leven? Wat doe je ermee?


Deel je inzichten weer in de reacties onder deze les.

 • Ik vind het soms lekker om mee te blerren in de auto met heerlijke foute Nederlandstalige nummers. Thuis heb ik af en toe een muziekje aan. Bij het klussen altijd en dat moet dan oer Nederlands zijn.

 • Ik vind muziek heel fijn om naar te luisteren en heb een hele brede smaak.
  Toch zet ik thuis bijna nooit muziek op, omdat ik juist erg kan genieten van de rust.
  De kinderen vinden het leuk om door het huis heen te dansen en ik doe dan vaak wel mee, lachen, gieren, brullen natuurlijk šŸ˜

 • Ik houd erg van rust en stilte. Muziek geeft mij vaak prikkels. Muziek kan wel bepaalde emoties bij mij opwekken. Vaak een bepaalde melancholie. Ik luister muziek, maar niet veel. Mijn man en dochter zijn het tegenovergestelde. Zij hebben altijd muziek aan en het liefst heel hard. Mijn 2 zoontjes niet. Verschillend zijn we allemaal he

 • Heb een hele wisselende relatie met muziek. Ik kan er van genieten, los gaan en het heel erg missen als het er niet is tijdens het werk of in de auto. Maar thuis zet ik bijna nooit muziek aan, vind ‘t ook heel fijn als het juist stil is om me heen!

  Zingen heb ik altijd leuk gevonden, de mensen om me heen alleen iets minder. šŸ˜œ Af en toe dansen we hier thuis met z’n 4en als gekken! Heerlijk is dat altijd wel!

  Hoor ‘t graag als er nog iemand een goede wake up muziek tip heeft!

 • Muziek speelt een grote rol in mijn leven. Mijn muziek smaak is ook breed van snoeiharde metal tot electro swing.

  Ik kan mijn emoties er in kwijt. Ik vind het van kinds af aan ook leuk om te dansen. Vroeger verzon ik dan ook verschillende ‘dansjes’ op muziek. Nu zit dansen in mijn beweging. Elke woensdag avond doe ik Zumba bij de sportschool. Dit is een dans workout op Latijns-Amerikaanse muziek waarbij je je eigen intensiteit bepaald.

  Ook helpt het als ik iets moet doen waar ik geen zin heb. Een leuk muziekje op en het is zo gedaan. Bepaalde muziek helpt mij zelfs om beter te concentreren.

  Concerten en Festivals kan ik mij lekker in uitlaten. En voelt als een soort minivakantie.

  Dus ja muziek is een belangrijk deel van mijn leven. Als ik zou moeten kiezen tussen blind of doof, zou ik dus nooit doof willen worden.

 • Pen
  >