Reuma Reset Methode
Video/Text

Bronnen

Les 38 Hoofdstuk 1 Module 33

Als je recepten zoekt, is het handig om te weten welke soort benamingen allemaal passen bij de Reuma Reset Challenge. Met de volgende zoektermen vind je recepten die meestal passen binnen de Reuma Reset Methode:

- Paleo (let op met rood vlees)

- Oervoeding recepten (let ook weer op met rood vlees)

- Hormoonfactor recepten

- Glutenvrije, Suikervrije recepten

- Glutenvrije vegan suikervrije recepten


Ik vond een gratis bundel met 39 hormoonfactor recepten, die kan je hier downloaden.


Zelf maakte ik ooit een recepten-bundeltje met 7 reumavriendelijke dagmenu's. Dat kan je hier downloaden.


Hieronder een overzicht van websites met leuke en recepten ter inspiratie. Mocht je zelf nog websites of recepten weten, zet ze in de reacties.


https://www.paleo-lifestyle.nl/recepten/

https://simoneskitchen.nl/dieet-soort/paleo/

https://www.eetpaleo.nl/recepten/

https://uitpaulineskeuken.nl/category/glutenvrije-recepten

https://www.paleo.nl/paleo-recepten/

https://moniquevandervloed.nl/recepten/

https://blijsuikervrij.nl/suikervrije-recepten/

https://simoneskitchen.nl/dieet-soort/hormoonfactor/

   • Graag šŸ˜Š ik krijg vandaag mijn broodbakmachine alvast voor mijn verjaardag volgende week šŸ˜

    • Ik heb nog geen recept gekregen. Wat je ook eens zou kunnen proberen, is je eigen zuur-desem starter maken (van volkoren rogge meel bijvoorbeeld). Heel veel mensen reageren minder heftig op (echt authentiek) zuurdesembrood. Dat komt doordat het proces langer duurt en een deel van de stoffen die klachten opleveren, worden omgezet. Let dan wel op dat het minimaal 12 uur moet rijzen. Zelf maak ik mijn desemstarter altijd met dit recept: https://www.thuisbakkerswinkel.nl/zuurdesem-starter
     Het recept om er een brood mee te bakken staat onderaan de pagina.
     Als je zuurdesembrood eet, zorg dan dat je er een hele dikke laag rauwkost op doet. Is goed voor de vezels.

     • Dankjewel! De broodbakmachine die ik nu heb daar kun je ook zuurdesembrood mee bakken of alleen het deeg mee maken. Ik ga er eens naar kijken šŸ‘šŸ»

     • Klinkt goed! Voorzichtig proberen hoor (en niet terugvallen in iedere dag 2 tot 3 broodmaaltijden). Maar af en toe jezelf verwennen met een boterham, moet kunnen als je niet te heftig reageert.

 • Beste Sander,

  Ik vind het nog best wel erg lastig om te bepalen wat ik wel en niet kan eten als ik geraffineerde suikers wil vermijden. Zo heb ik een pak kalkoen spekjes in huis wat suiker bevat, volkoren brood waar aan suiker is toegevoegd en kwark dat is gezoet met met geconcentreerd druivensap. Zijn dat dan ook producten die ik beter kan vermijden? En hoe zit het met ahornsiroop, honing en ongeraffineerde rietsuiker? Op internet is het nog al een doolhof, de 1 zegt dit kan wel en andere zeggen weer van niet. Dus ik vind het nog erg verwarrend.

  • Hoi Marjolein,
   Tof om te zien hoe je ermee bezig bent! Dank je wel voor je vraag.
   Ik kan het me helemaal voorstellen dat het verwarrend is. De bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie doen daar ook hun stinkende best voor. Om het kiezen zo moeilijk mogelijk te maken.
   Persoonlijk denk ik dat de beste manier is om alle toegevoegde suikers te laten staan, gedurende een periode van 30 dagen. Dan merk je namelijk echt wat het met je lichaam doet.
   Er blijft dan eigenlijk alleen pure, natuurlijke voeding over.
   Ook brood (gluten) en kwark (zuivel) hebben niet mijn voorkeur. Eventueel zou je eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld de rogge-crackers van Fjord, die zijn gemaakt van alleen rogge en zout. Als je graag kwark eet en dit wilt blijven doen, zou ik kiezen voor naturel volle kwark en dit combineren met wat vers fruit.

   Ook suikervervangers zou ik zelf liever niet gebruiken. Uiteindelijk reageert je lichaam op allemaal min of meer hetzelfde en werken ze ontstekings-bevorderend.
   Ik ben een groot voorstander van pure, onbewerkte voeding. Zo komt er een totaal-pakket aan voedingswaarde binnen, waardoor je lichaam het gemakkelijker kan verwerken.
   Veel water en kruidenthee en evt. wat koffie.

   Ik hoop dat je hier wat mee kan šŸ™‚

 • Pen
  >