Reuma Reset Methode
Video/Text

Advies aan een vriend

Les 15 Module 10

Met vrienden ga je waarschijnlijk vaak anders om dan met jezelf. Daarop is de opdracht van vandaag gebaseerd.


Pak je schrift, journal of dagboek en een lekker pen erbij. Zet een wekkertje op 10 minuten en schrijf tien minuten het antwoord op de volgende vraag:

ā€‹

Als een vriend van mij kampte met dezelfde klachten als die ik ervaar, dan zou ik hem / haar adviseren ...

 • Samengevat zou mijn advies aan een goed vriend zijn: Ben lief voor jezelf. Je doet alles wat binnen jouw kunnen ligt. Blijf dicht bij jezelf en doe wat je hart je ingeeft. Check af en toe of je nog op de voor jou juiste weg zit en stel bij als je je daar goed bij voelt. Dat wat je uiteindelijk kiest is goed.

 • Ik zou zeggen, luister naar je eigen gevoel en wat zegt je hart.
  Mensen zitten soms teveel in hun hoofd, omdat ze rationele beslissingen willen nemen, ze willen controle krijgen over wat er gebeurt.
  Laat dat los en voel wat er in je lijf gebeurt.
  Kijk naar wat je zelf kan doen op dit moment en inderdaad zoek die balans tussen voeding, beweging en ontspanning.
  Praat erover en als ze niet naar je luisteren, zoek dan net zolang tot je iemand gevonden hebt die wel wil luisteren.

 • Ik zou mijn beste vriendin adviseren om goed voor zichzelf te zorgen en zichzelf voorop te stellen. Ze zou haar eigen tijd (voor ontspanning of beweging) goed moeten inplannen en dit bewaken als een leeuwin.
  Ik zou haar adviseren om goed op haar leefstijl te letten en vertrouwen te hebben in het proces wat ze doorloopt. Ook op momenten dat ze angst heeft voor de toekomst moet ze zichzelf moed toespreken en erop vertrouwen dat het leven voor haar zorgt.
  Als medicatie nu eenmaal (tijdelijk) onderdeel uitmaakt van dit proces, dan is dat maar zo. Het is niet het einde van de wereld en ook een onderdeel van het proces. Ik zou mijn vriendin adviseren zich vooral te richten op al het positieve in haar leven.

 • Ik gun mijn beste vriendin dezelfde inzichten als mezelf. Ik zou haar adviseren om ook eens stil te staan bij de aspecten voeding, beweging en ontspanning. De challenge zou ik haar dan ook aanraden. Ik zou haar zeggen dat ze goed voor zichzelf moet zorgen, zodat ze er ook voor anderen kan zijn.

 • Ik ben veel liever voor de mensen om mij heen dan voor mijzelf. Ik leg vaak de lat te hoog waardoor ik mezelf opzet voor falen. Ik mag het allemaal wat op een lager pitje zetten en vooral ook proberen te genieten en ontspannen in het leven. Ook moet ik mijn eigen weg vinden en als dat goed voelt voor mij, naast mij neerleggen wat andere mensen daar van vinden.

  • Wat een mooi inzicht, om erachter te komen dat je lat gewoon te hoog licht. Dan kan je voortaan met minder genoegen nemen. En de ruimte gaan nemen om te leren šŸ™‚
   Mensen zullen altijd iets van je vinden. Het belangrijkst is dat je blij en tevreden bent met jezelf. En met jouw karakter kan het niet anders dan dat je de mensen om je heen dan niet ineens vergeet.

 • Conclusie: dat ik beter ben in advies geven dan aannemen! Al gaat dat sinds deze challenge wel beter.

 • Pen
  >